Femxa ofereix prop de 4.500 places de formació gratuïta per a treballadors de Catalunya

L’Associació de Comerciants d’Electrodomèstics ha signat un acord de col·laboració amb Femxa com a soci expert en formació per a l’ocupació. Femxa és una companyia amb més de 20 anys d’experiència especialitzada en formació per a l’ocupació dirigida a persones treballadores ocupades i desocupades, empreses, administració pública, assessories, despatxos professionals i centres de formació. Totes dues entitats comparteixen objectius i el compromís amb el sector per donar suport a la professionalització i especialització a través de la formació.

Femxa creu en la formació com el camí per a incrementar l’ocupabilitat dels alumnes i promoure la seva carrera professional. Avui dia, compta amb més de 110 instal·lacions d’ús permanent per a la impartició de formació a nivell nacional que, en total, sumen 2.500m2 d’instal·lacions pròpies acreditades pel SEPE per a impartir Certificats de Professionalitat i especialitats formatives tant en format presencial com en línia.

La companyia compta amb una gran solidesa en el desenvolupament de formació per a l’ocupació on ja s’han format més de 550.000 alumnes i, té una forta experiència en la modalitat e-learning amb més de 13 milions d’hores de formació impartida.

Actualment, la companyia està liderant tres convocatòries de formació gratuïta dirigides específicament als treballadors de Catalunya. D’una banda, compte amb tres certificats de professionalitat, cadascun es correspon a un perfil professional i acredita el conjunt de competències professionals que capaciten per al desenvolupament d’una activitat laboral. Aquests certificats es componen d’una part teòrica, entre 360 i 530 hores de formació, i una part de pràctiques no laborals, amb una durada de 80 hores.

Les persones treballadores o autònoms de qualsevol sector poden accedir a aquests certificats de professionalitat totalment gratuïts i 100% subvencionats pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el Ministeri d’Educació i Formació Professional.

Els certificats de professionalitat són Operacions d’enregistrament i tractament de dades i documents, relacionat amb llocs laborals com a operador/gravador de dades, auxiliar d’oficina o d’arxiu, operador documental o auxiliar de digitalització; Gestió comercial de vendes, enfocat a venedors tècnics, agents comercials, representants de comerç, encarregats de botiga o cap de vendes entre altres; i Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, una titulació obligatòria des de 2017 per a tots els professionals que vulguin treballar en el sector sociosanitari-dependència.

D’altra banda, Femxa compta també amb cursos d’especialitats en diferents sectors que s’imparteixen tant en modalitat en línia com en modalitat aula virtual (amb classes en línia en directe). L’objectiu d’aquesta formació gratuïta és millorar les competències i habilitats professionals amb l’ajuda del suport de tutors especialitzats.

Els cursos tenen una durada que oscil·la entre les 20 i 30 hores de formació i abasten temàtiques com a Habilitats directives, dirigit a professionals que ocupin càrrecs de responsabilitat, lideratge o treball en equip; Formació de formadors, on es transmeten els coneixements i habilitats necessaris per a la planificació i desenvolupament d’accions formatives; Emprenedoria, per a aquells treballadors que vulguin adquirir les capacitats relacionades amb el marc jurídic, econòmic i financer per a muntar la seva pròpia empresa i Xarxes socials, per a gestionar de manera professional les xarxes socials perquè aportin beneficis al negoci.

Entre els certificats de professionalitat i els cursos d’especialitats, Femxa oferta 2.351 places dirigides a persones treballadores per a cursar gratuïtament aquestes formacions.

D’altra banda, la companyia també està liderant una convocatòria impulsada i subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i finançada pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de la Covid-19. Es tracta de formació totalment gratuïta que té per objectiu requalificar a persones treballadores ocupades en tres pilars: digitalització, economia verda i atenció a les persones.

En total hi ha 2.145 places dirigides exclusivament a persones treballadores ocupades de Catalunya amb la meta de reforçar les habilitats digitals, els coneixements sobre sostenibilitat i atenció a persones a través de cursos de formació de temàtiques com Adobe Photoshop, analítica web, comerç electrònic, atenció al client, nutrició i dietètica, detecció, prevenció i tractament de dificultats d’aprenentatge o estratègies per al control de l’estrès, burnout i altres riscos psicosocials en el sector de l’ensenyament, entre altres.

Les inscripcions per a aquests cursos i certificats de professionalitat ja estan obertes i es pot accedir a elles a través d’ https://www.cursosfemxa.es/formacion-ace, aquí també es trobarà amb informació més detallada de cada formació. A més, Femxa està disponible per a resoldre qualsevol dubte a través del correu atencionalumno@femxa.como el telèfon gratuït 900 100 957.

Deixar un comentari